Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZAPLŇME ZASE POLITICKÉ OCHOZY

 

 

     Buďto mne šálí zrak nebo jsem mimo realitu. Tady postrádám jakoukoliv soudnost když se dočítám, cože M. Topolánek ve svém blogu (Aktuálně.cz, 27.11.09) všechno nevypustí z úst. Již v úvodu zmiňuje, že lidé politice vyčítají, že nemá věrohodnost a obsah. A prý právem a nelze s tím nesouhlasit. Jenže v této souvislosti však stačí se trochu málo zamyslet nad názvem Topolánkova blogu (a potažmo celého jeho obsahu) abychom zjistili, že se nedá věřit ani tomuto sdělení. Co však stojí za pozornost je odhalení viníka: novináři. Tak tomu opravdu nerozumím. Prý jejich referování o politice onu věrohodnost a obsah často postrádají. Také. Nechci a ani se nemohu zastávat novinářů, mé zkušenosti s nimi mi to nedovolují, nicméně je s podivem, že prvního, koho Topolánek odhalil jako viníka, jsou právě či hlavně novináři a potom snad i trochu politici samotní.

     Vůbec ten blog je velmi zajímavý a snad mohu konstatovat, že je obsahově dobrý, racionálně pojatý. M. Topolánek vyjmenovává prakticky vše, co lze (zcela oprávněně) politikům a politickým stranám důrazně vytknout. Už méně souhlasu, spíš oprávněnou pochybnost mám ke   konstatování:
     „Dvacátý kongres přinesl důležitou zprávu. Zprávu, že se nesmiřujeme s kupováním politického vlivu. Že ODS nepřipustí svoji vlastní privatizaci, že bude sloužit prosazování idejí, a ne soukromým cílům. Proč je to pro občany tak důležitá zpráva? Protože žádná strana nemůže věrohodně bojovat kupříkladu s korupcí, a přitom sama u sebe trpět podobné praktiky. I jiné strany mají obdobné problémy. Rozdíl je v tom, že zatímco Jiří Paroubek a jeho vedení ČSSD využívá černých duší k prosazování svých kandidátů, já a ODS proti tomuto zlu bojujeme.“ A také:

     „Ukáže, že díky 20. kongresu bude ODS schopna občanům nabízet slušnou politiku a slušný program. Bude moci nabídnout nové tváře s novými vizemi. Bude nabízet jak věrohodnost, tak Ukáže, že díky 20. kongresu bude ODS schopna občanům nabízet slušnou politiku a slušný program. Bude moci nabídnout nové tváře s novými vizemi. Bude nabízet jak věrohodnost, tak obsah.obsah.“ A sebevědomě končí slovy:

     „Budu za rehabilitaci politické hry určitě bojovat dál. Ale přiznávám, že společně s novináři by to bylo snazší.“ Takže o budoucnost a poctivou práci pro občany se nemusíme ze strany ODS obávat.

     S novináři jsem tak nějak začal, tak jimi budu i končit. Je pokrytecké od Topolánka když tvrdí, že na vině jsou především novináři, kteří píší nevěrohodně a bez obsahu. Na to, pod jakým vlivem (ODS) novináři jsou je až zarážející, že je takto osočuje. Spíše jim chce touto cestou sdělit a má jim za zlé, že se více (když už, tak) věnují různým excesům a odsouzení hodného způsobu politiky i soukromého života  politiků, které jdou na úkor daňových poplatníků, než politice jako takové. Protože nikdo nepochybuje o tom, že média jsou pod velkým tlakem především ODS, potažmo nadnárodních majitelů, kteří i tak jsou naklonění více než je zdrávo hlavně  svým cílům, tedy byznysu a  tím pádem i ODS. Neboť byznys a z něj plynoucí peníze je součást politiky ODS a jejich  politiků. Nicméně je to od Topolánka odvaha, že se do novinářů takto navezl, ale protože to je součást jejich politiky, tak z tohoto mračna pršet jistě nebude.

 

27.11.2009                                                                                                Jiří  B a ť a , Holešov

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář