Jdi na obsah Jdi na menu
 


MANIFEST

Manifest občanů, podporující „původní“ Holešovskou výzvu:

 

1) Stát je rozkraden, zadlužen.  

Většina, cca 80% občanů ČR došlo k závěru, že stát je po 22 letech „demokracie“ k 22.6.2012 ve velmi vážné situaci.  Proto je nutné zastavit rozkrádání a zadlužování státu, ne však způsobem, že dopady půjdou na vrub občanů ČR, ale formou přijetím zákonů, které omezí plýtvání na vrcholové úrovni státu, omezí moc politických stran, vlivu kmotrů a bohatých, stejně jako neprůhledných podnikatelských subjektů. Moci se po roce 1989 chopili všehoschopní ambiciózní politici, kteří se angažují v různých politických stranách jen za účelem udržení se u moci za každou cenu a není výjimkou, že okupují parlament ČR již 22 let s jedinou sjednocující myšlenkou, založenou na primitivním antikomunismu, tj. mít moc, vliv a peníze.

Chceme vrátit státu potravinovou soběstačnost, voláme po desetileté koncepci rozvoje státního hospodářství, zemědělství, chceme vrátit školství na úroveň, kterou mělo před 20 lety, odmítáme privatizaci dříve vysoce vyspělého zdravotnictví, požadujeme zestátnění ukradených a vytunelovaných  státních podniků. Chceme spravedlivý a prosperující stát, který všem občanům zajistí slušný život.  Odmítáme církevní restituce a podobné zákony, které v současnosti ale i do budoucnosti prohlubují zadlužování země, destabilizují a vrací stát desítky let zpátky. Požadujeme postupné oddlužení státu a sestavování státního rozpočtu nikoli založeného jen na vizích současné vlády a jejich škrtech a výdajových opatřeních, ale na rozvoji příjmové oblasti státního rozpočtu z rozvoje a znovuoživení hospodářství státu, z vlastní výroby a vývozu.

2) Občané, sdružení podle myšlenek Holešovské výzvy v tomto manifestu, požadují odstoupení vlády a poslanců, odstoupení prezidenta ČR a předčasné volby a to pokojnou, demokratickou cestou nejpozději do 17.11.2012.

Požadujeme redukci státního aparátu a počtu poslanců a senátorů na úroveň srovnatelnou a odpovídající zvyklostem v civilizovaném světě. Rovněž požadujeme zrušení poslanecké imunity pouze na úroveň imunity v rámci jednání poslanců na půdě Poslanecké sněmovny a senátu ČR. Požadujeme funkčnost a nestrannost orgánů policie ČR, státních zastupitelství a soudů ČR. Odmítáme zasahování politiků do výkonu těchto represivních složek.

3)Odmítáme anarchii, odmítáme jakoukoliv demagogii levicových stran, ale také primitivní antikomunismus pravicových radikálních politických stran a  neoliberálních struktur.

Odmítáme podplacené soupeření v parlamentu ovládaném finanční oligarchií a vytváření pseudodemokracie na základě hlasování bez jednání s opozicí a hlasování bez osobního svědomí poslanců na základě diktátu poltických stran.  Požadujeme přijetí zákona o referendu, o přiznání majetku, o financování politických stran s cílem zcela postupně eliminovat (vyloučit) vliv politických stran a jejich bohatých sponzorů a přisluhovačů bez respektování Ústavy a zákonů ČR na chod státu.

4)Prosazujeme demokratické spojení všech opozičních občanských iniciativ a politických stran. Občané, sdružení v tomto manifestu se chtějí zasadit o spojení všech občanských iniciativ, hnutí a sdružení, včetně odborářů, kteří již dlouho usilují o zlepšení politické kultury, společenské a  sociální situace v ČR s prosazením takových spravedlivých zákonů, které nebudou rozdělovat společnost na chudé a bohaté.

 

Občané, sdružení pod tímto manifestem budou postupovat důsledně demokratickým vyjednáváním s dalšími subjekty, s občany ČR a se stávajícími strukturami státní moci jen demokraticky, slušně a v souladu se zákony ČR.  Cílem lidí spojených v tomto manifestu je dosažení demise vlády a parlamentu pokojnou cestou a obnovení demokracie a zlepšení života společnosti v ČR!

 

Občané ČR se postupně (na principu přímé demokracie) dohodnou na reprezentantech, kteří budou zastupovat veřejnost a spojené občanské iniciativy, hnutí nebo sdružení.  Tito reprezentanti  budou jednat pouze v duchu tohoto manifestu až do nových voleb do parlamentu, zvolení a jmenování nové vlády.  Jejich postup bude koordinovaný se státními orgány a případně s politickými stranami, které se budou ucházet o své zvolení do parlamentu v podmínkách, jak výše uvedeno.

 

 

Dne 22.6.2012  Ing. Václav Princ

Na textu jsem si dovolil provést nepatrné, ale podstatné úpravy, xož jsem dal autorovi na vědomí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář